O nouă colaborare în vederea creșterii rezilienței prin angajare, dezvoltării competențelor și oportunități de coeziune socială

Astăzi, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și HELVETAS Swiss Intercooperation Zurich, sucursala Chișinău au semnat un acord de colaborare în scopul facilitării accesului la piața muncii locale, incluziunii sociale și sprijin sporit pentru populația vulnerabilă din Moldova, inclusiv pentru refugiații ucraineni. 

Părțile își propun să coopereze în vederea implementării proiectului „Realizarea rezilienței prin oportunități de ocupare a forței de muncă, dezvoltare a competențelor și coeziune socială în Moldova". Proiectul se axează pe îmbunătățirea accesului la piața locală a muncii pentru refugiații ucraineni și moldovenii vulnerabili, precum și pe promovarea incluziunii sociale și susținerea drepturilor grupurilor marginalizate, inclusiv a persoanelor cu handicap și a minorităților etnice.

HELVETAS își propune să promoveze dezvoltarea durabilă și să reducă sărăcia prin sprijinirea celor mai vulnerabile populații și prin consolidarea capacității comunităților locale și a comunităților de refugiați. HELVETAS este implicată într-o serie de activități umanitare în Moldova - lucrează pentru a promova incluziunea socială și pentru a susține drepturile refugiaților și ale grupurilor marginalizate, inclusiv ale persoanelor cu dizabilități și ale minorităților etnice.