Istorie de succes: Anastasia a însușit o profesie și muncește acasă

Istorie de succes: Anastasia a însușit o profesie și muncește acasă

Anastasia Pidghirnîi are 32 de ani și până nu demult era șomeră cu acte în regulă, fără mari perspective de angajare.

În satul de baștină unde și-a întemeiat frumoasa ei familie, locurile de muncă lipsesc iar tinerii pleacă în căutarea unei vieți mai bune. Însă Anastasia a decis să își crească copiii acasă, în Moldova.

A apelat la Direcția pentru ocuparea forței de muncă Ungheni, unde i-au fost propuse cursurile de instruire la profesia de cusătoreasă.

După trei luni de instruire, Anastasia a fost angajată la întreprinderea de confecții moldo-italiană ,,Costa Smeralda” SRL. Ba mai mult, a atras și prietenele, vecinele. Angajatorul are acum în echipa sa, patru femei din aceeași localitate.

,,Mă simt împlinită, spune Anastasia. Sunteți cei care nu numai că insuflă încredere în forțele proprii, dar veniți și cu soluții pentru ca un vis să devină realitate”.

Nu ai o PROFESIE sau MESERIE?

Vino la cea mai apropiată subdiviziune a ANOFM, adresele le găsești aici: https://anofm.md/ro/subdiviziuni

Ia-ți diploma de bucătar, croitor, frizer, lăcătuș sau altă profesie din topul celor mai căutate specialități de angajatorii locali.

Cursurile de formare profesională se efectuează în bază de voucher și sunt GRATUITE care durează de la 1-7 luni, în dependență de profesie/meserie în urma cărora îți poți urma cariera în acest domeniu, iar reprezentanții STOFM te vor ajuta să te angajezi după absolvire.

Cursanții beneficiază de bursă lunară neimpozabilă, în cuantum de 35% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent.

ANOFM deține cea mai mare bază de date de companii și oferte de muncă și te poate ghida spre cea mai bună alegere de profesie și un loc de muncă.

Pentru mai multe informații despre cursuri accesează: lista meseriilor/profesiilor/specialităților pentru anul 2023 sau telefonează la Centrul de apel al ANOFM 0 8000 1000 (apel gratuit).

Direcția Ocuparea Forței de Muncă Ungheni