Activități din teritoriu

  În decursul acestor zile mai multe agenţii teritoriale au organizat  târguri ale locurilor de munca.
        Astfel,  la AOFM Criuleni s-a desfăşurat Târgul Locurilor de Munca pentru tineri şi viitorii absolvenţi, în incinta Centrului Resurse pentru Tineret „UNIT”.  La Târgul Locurilor de Munca au participat 20  agenţi economici, 150 şomeri,  20 absolvenţi.  În rezultatul Târgului au fost depistate 80 de locuri vacante de munca, au fost selectate 20 persoane, 6 şomeri au fost plasaţi în câmpul muncii,  2 persoane au fost selectate pentru cursurile de instruire profesională.
      Un târg al locurilor de munca pentru tineret a fost organizat şi de agenţia Cantemir în parteneriat cu Consiliul raional Cantemir şi Direcţia Învăţământ. În calitate de invitat a fost Ion Buzdugan, directorul Centrului de dezvoltare în carieră SYSLAB Cahul, care a informat despre scopul proiectului şi grupul ţintă - tineri cu studii superioare. Au fost prezenţi 128 persoane, din ei 39 tineri din clasele absolvente ale gimnaziului, care au fost informaţi despre posibilităţile de urmare a unui curs de pregătire profesională. La târg au participat 8 agenţi economici cu 173 locuri vacante din diferite ramuri, 78%  din locurile  vacante au fost pentru muncitori în agricultură, celelalte locuri pentru  specialişti .
      Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca din Cimişlia a organizat un târg al locurilor de munca în colaborare Primaria orasului Cimislia, Consiliul Raional şi Inspecţia Muncii. La eveniment au venit cu speranţa de a-şi găsi un loc de munca 89 de persoane. Informaţii privind locurile vacante expuse în cadrul evenimentului au fost prezentate de către  cei 9 agenţi economici, care au fost prezenţi la tărg cu 89 de locuri vacante. Fiecare agent economic si-a prezentat cu mare claritate ofertele, vorbind si despre conditiile de angajare, salarii. ect
       Şi la Ceadâr-Lunga a fost desfăşurat un târg la care au participat 29 de şomeri. Târgul a fost organizat pentru a suplini locurile de munca din cadrul unei întreprinderi deschise recent. Agentul economic a propus şomerilor 12 locuri de munca vacante, printre care: casieri, operatori, manageri etc.
   Menţionăm că Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de munca, atât la nivel central, cât şi la nivel  teritorial, prin intermediul agenţiilor teritoriale de ocupare a forţei de munca,  organizează frecvent târguri de locuri de munca,  astfel, contribuind eficient la plasarea cetăţenilor în câmpul muncii.