Moldova Business Week 2017: încurajăm investitorii să colaboreze cu ANOFM

Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova împreună cu Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), organizează, în perioada 3-6 octombrie 2017, unul din cele mai importante evenimente de afaceri ale anului - ”Moldova Business Week 2017”, ediţia a IV-a.
 
La deschiderea evenimentul au fost prezenți premierul Pavel Filip, șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, investitori locali și străini, autorități, finanțatori, importatori și exportatori din principalele sectoare ale economiei.
 
În cadrul primei zile a săptămânii de afaceri a fost pus în discuție potențialul forței de munca din Republicii Moldova, un subiect de mare actualitate. Pe marginea acestei teme, în calitate de speaker, dna Raisa Dogaru, directorul Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca (ANOFM) a venit cu o prezentare a serviciilor prestate de ANOFM și a afirmat că în 2016 în țara noastră au absolvit liceul 10 280 persoane, colegiile - 6 789 absolvenți, școli tehnice profesionale - 3 584 absolvenți, instituțiile superioare de învățământ - 15 141 persoane. În opt luni ale anului curent în țara noastră erau înregistrați la Oficiile forței de munca 26 392 persoane în căutare de locuri de munca, dintre care 16 442 din spațiul rural și 9 950 din orașe. Odată cu implementarea Strategiei nationale de ocupare a forței de munca 2017-2021, în patru ani autoritățile își propun să atingă o rată de ocupare a forței de munca de 44,1%. Totodată, a invitat investitorii să colaboreze cu ANOFM, în vederea creării noilor locuri de munca cetăţenilor ţării noastre.
 
Programul evenimentului „Moldova Business Week 2017” include 30 reuniuni de business cu participarea a 60 de speakeri, forumuri de afaceri şi vizite la producătorii autohtoni.