Astăzi s-a desfășurat Târgul locurilor de muncă din Chișinău

Astăzi, 12 octombrie, în incinta Centrului de Cultură şi Istorie Militară din mun. Chișinău s-a desfășurat Târgul locurilor de munca din Chișinău. La inaugurarea evenimentului au participat  Anatol Mămăligă, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale; Raisa Dogaru, director Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca; Colonel Eduard Ohladciuc, Reprezentant al Ministerului Apărării; Ion Corobcean Consilier al prim-ministrului Republicii Moldova;  Ghenadie Cosovan, Președinte Asociația Credință Patrie; Petru Chiriac,  vice președinte Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova. Oficialii au mulțumit agenților economici pentru deschidere și participare activă, încurajând organizarea unor evenimente similare și în viitor, întru facilitarea integrării cetățenilor pe piața muncii.
 
La târg au participat 43 de agenți economici, cu peste 1500 locuri de munca vacante din diverse domenii: comerț, medicină, management, servicii pază și securitate, inginerie, industrie ușoară, etc.
 
Pe platoul Târgului au fost amplasate posturi de auto-informare electronică, care au  oferit posibilitatea participanților să accese gratuit canalele de informare despre locurile vacante, gestionate de ANOFM: portalul locurilor de munca vacante www.angajat.md și platforma Târgului on line www.e-angajare.md. Totodată, ei avut  posibilitatea să se familiarizeze cu programele de instruire, ghidare în carieră, să negocieze cu angajatorii jobul potrivit, să beneficieze de consultaţii privind legislația muncii și relațiile de munca, precum și să se informeze despre locurile de munca vacante din mun. Chişinău.
 
Totodată, persoanele aflate în căutarea unui loc de munca au avut șansa să obțină informații despre cele peste 10700 locuri de munca vacante înregistrate în baza de date a Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca, dintre care circa 3800 locuri vacante în mun. Chişinău.
 
Informăm că în perioada 12-18 octombrie 2017, se desfășoară Târgul on-line al locurilor de munca, ediția a XIII-a, cu tematica „Locuri de munca în Chișinău”, disponibil pe platforma www.e-angajare.md  și întrunește 43 angajatori cu peste 1700 locuri vacante disponibile (finanțe, contabilitate, marketing,  IT, medicină, domeniul militar, construcții etc),  iar persoanele care caută un loc de munca, vor avea posibilitatea de a alege jobul potrivit și de a aplica direct CV-ul pentru acesta. 
 
Amintim că acest eveniment s-a desfășurat în contextul implementării Acordului de colaborare încheiat între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale/Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca și organizațiile veteranilor războiului din Afganistan și pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova, având ca scop sporirea calităţii serviciilor de mediere a muncii, selectarea candidaţilor care corespund cel mai bine cerinţelor angajatorilor, crearea unei comunicări eficiente între angajatori şi persoanele aflate în căutarea unui loc de munca, inclusiv din rândul veteranilor.