Atelier de lucru „Programul Ajutor Angajare - noi abordări în acordarea consultaţiilor individuale pentru şomeri”

Astăzi, 18 mai 2018 se desfășoară atelierul de lucru „Programul Ajutor Angajare - noi abordări în acordarea consultaţiilor individuale pentru şomeri” cu participarea specialiștilor din structurile teritoriale pentru ocuparea forței de munca.
 
Scopul atelierului este consolidarea capacităţilor specialiştilor Agenţiei Naţionale şi agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de munca în domeniul acordării consultaţiilor individuale pentru şomeri.
 
Conform agendei, participanții vor însuși modalitatea de lucru cu programul „Ajutor Angajare”, vor determina momentele cheie în realizarea consultaţiilor individuale, cît și provocările, succesele şi necesităţile în implementarea programului. Partea practică va include exemple situaţionale, discuţii de rol, lucrul în grup.
 
Programul „Ajutor Angajare” vine cu o nouă abordare în lucrul cu persoanele aflate în căutarea unui loc de munca înregistrate cu statut de somer, prin care la consultațiile individuale, șomerii sunt ajutați de specialiștii agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de munca să-și stabilească scopuri și obiective clare în ceea ce priveste procesul de căutare a unui loc de munca. Astfel, se pune accent pe responsabilizarea persoanelor și încurajarea lor de a fi proactivi în ceea ce privește abordarea angajatorilor pentru a obține locul de munca dorit. 
 
Acest eveniment este organizat în contextul implementării prevederilor Memorandumului de colaborare încheiat între Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca (ANOFM) şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în cadrul Programului „Ajutor Angajare”.
 
Informăm că Programul „Ajutor Angajare” a fost lansat la 23 martie 2018, iar pentru pilotarea programului în anul 2018, au fost selectate 14 agenţii teritoriale/secții pentru ocuparea forţei de munca.