Ocupațiile cele mai comune pe piața muncii și schimbarea lor în rezultatul impactului erei digitale. Rolul serviciilor publice de ocupare a forței de muncă

Globalizarea pieței forței de munca și impactul erei digitale au crescut cererea de date profesionale comparabile la nivel internațional, dar există încă diferențe între clasificările de ocupații utilizate în contexte nationale.
Serviciile publice de ocupare au nevoie de cele care sunt cât mai aproape posibil de ISCO pentru a satisface cererea menționată mai sus. Clasificări de ocupații sunt utilizate pentru colectarea și difuzarea de informații din diverse surse, cum ar fi recensământul populației, anchetele forței de munca și alte studii de uz casnic, sondaje ale angajatorilor și din alte surse. Acestea sunt, de asemenea, utilizate de către alte agenții și Serviciile Publice De Ocupare a Forței de Munca guvernamentale în activități, cum ar fi locuri de munca potrivite cu locurile de munca vacante, planificarea educațională, raportarea accidentelor industriale, administrarea de compensare a lucrătorilor, precum și gestionarea migrației legate de ocuparea forței de munca. PES, în special, ar putea dori să includă informații descriptive sau codificate cu privire la conținutul de locuri de munca, cerințele de calificare, legături cu cadrele nationale de competență, precum și descrieri detaliate ocupaționale. Aceste tipuri de informații sunt de interes pentru orientarea profesională și formarea, dezvoltarea de programe de formare profesională, servicii de plasare de locuri de munca, sau analiza de nevoi specifice de ocupație. Există mii de ocupații disponibile pe piața muncii și este greu pentru a obține cele mai multe informații și pentru a evalua modul în care acestea sunt afectate de vârstă digitală. Alegerea cea mai comună, prin urmare, poate fi cea mai bună abordare, pe care Serviciile Publice de Ocupare a Forței de Munca sunt mandatate să ia.
Acesta este motivul pentru care Serviciul Public de Ocupare vietnamez, MOLISA, care este la baza asistenței acordate persoanelor în căutarea unui loc de munca pe piața forței de munca și care contribuie la construirea de capacități în asociere cu cerințele de afaceri, a decis să organizeze o conferință internațională.
Pentru a examina aceste probleme și a împărtășipunctele de vedere și de bune practici, sub egida Asociației Mondiale a Serviciilor Publice pentru Ocuparea forței de Munca (WAPES) și în prezența reprezentanților diferitor părți interesate din Vietnam, de la nivel central la nivel local, atât publice cât și private, inclusiv ManpowerGroup și alte părți precum și organizații internationale (BIM Vietnam și Banca Mondială Vietnam), Ministerul Muncii - invalizilor și afaceri sociale (MOLISA) organizează o conferință în orașul Hue pe 24 și 25 iulie 2018 cu tema:
Ocupațiile cele mai comune pe piața muncii și schimbarea lor în rezultatul impactului erei digitale.
Rolul serviciilor publice de ocupare a forței de munca.
Obiectivele generale ale conferinței sunt:
❖ Pentru a încuraja delegați membre să contribuie prin idei inovatoare, soluții și strategii, pentru a aborda mai bine schimbarea dintre cele mai comune ocupații pe piața muncii sub impactul erei digitale în desfășurarea de acțiuni, programe și soluții adaptate pentru solicitanții de locuri de munca și întreprinderi;
❖ Pentru a aduce propuneri  cu privire la modul de intrare pentru a aborda problemele și principalele provocări cu care se confruntă în această evoluție prin prezentări ale celor mai bune practici de către reprezentanții SPO și difuzoare externe;
❖ Pentru a afla metode și bune practici;
❖ Pentru a oferi o platformă și posibilități de networking pentru membrii WAPES stabiliți, potențiali noi membri și actori-cheie în domeniul muncii și ocupării forței de munca;
 ❖ Pentru a favoriza comunicarea cu potențiali parteneri pentru a dezvolta inițiative în domeniul;
În timp de două zile, delegații din 20 de țări diferite, vor discuta despre modul de a împărtăși și de a dezvolta informații privind ocupația cea mai comună, dar, de asemenea, să le dezvolte.
Ei vor defini, de asemenea, rolul și responsabilitatea PES în organizarea sarcinilor de colectare a datelor și de dezvoltare și utilizarea în comun a bazelor de date privind posturile vacante de locuri de munca în fiecare stat membru.
Nu în ultimul rând, va fi eficient mod de a împărtăși experiența în a face proiecția ocupării forței de munca și de a furniza informații cu privire la tendințele ocupării forței de munca sub impactul erei digitale, precum și pentru a identifica rolul PES.
Dezbaterile vor avea loc în limba engleză și vietnameză cu traducere simultană.
Informații suplimentare cu privire la această conferință și diversele activități WAPES pot fi găsite pe site-ul:www.wapes.org (Secțiunea evenimente).
Ocupațiile cele mai comune pe piața muncii și schimbarea lor în rezultatul impactului erei digitale.
Rolul serviciilor publice de ocupare a forței de munca.
The Imperial Hotel, Vuong Boulevard Hung, Hue 24 și 25 iulie 2018
Contacte
Ngo Xuan Lieu (MOLISA), tel. + 84-24-39387645, E-mail:nxlieu@molisa.gov.vn
Pierre Alain Vandewalle (WAPES), tel: +32 470076827, e-mail:communication@wapes.org
Jurnaliștii sunt bineveniți în sala principală de conferințe pentru discursurile de deschidere pe data de 24 iulie. Jurnaliștii sunt invitați să se întâlnească cu experți și reprezentanți ai diverselor organizații din zona de presă de la ora 11, pe 24 iulie.
Dacă doriți să intervievați experții, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.
 
Informația în versiunea engleză, se poate accesa AICI