Acordare suportului de angajare a persoanelor cu dizabilități discutată în cadrul unui atelier de lucru internațional

 
În perioada 23-24 octombrie curent, reprezentanți ai autorităților publice centrale și instituțiilor de stat, experți, manageri și promotori de proiecte vor realiza un schimb de bune practici în domeniul abilitării persoanelor cu dizabilități, prin acordarea suportului la angajare, în cadrul unui atelier de lucru, organizat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în cadrul Strategiei UE pentru regiunea Dunării.
 
Scopul evenimentului este de a identifica provocările comune și oportunitățile de colaborare pentru sporirea gradului de integrare în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități în regiunea Dunării.
 
În cadrul atelierului, reprezentanți din Austria, Ucraina, Ungaria, Bulgaria, România, Republica Moldova vor prezenta bunele practici și experiențele acestor țări privind dezvoltarea unei pieți a muncii inclusive, cadrul instituțional existent și programele realizate și dezvoltate.
 
La finalul discuțiilor participanții vor stabili reperele privind inițierea dezvoltării  unor  proiecte comune cu țările Dunărene de integrare persoanelor cu dizabilități pe piața muncii, precum și crearea oportunităților de ocupare pentru persoanele cu dizabilități severe, care nu pot activa pe piața muncii tradițională.
La atelier participă reprezentanții Agenției Nationale precum și agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de munca.
 
Menționăm că, una din cele 11 priorități ale  Strategiei Dunărene, Prioritatea nr.9 Investiție în oameni și Capacități, care are ca domeniu de lucru combaterea sărăciei și excluziunii sociale grupurilor vulnerabile în regiunea Dunării.
Astfel încât, Strategia Dunării, care cuprinde 14 țări, oferă o oportunitate pentru unirea eforturilor pentru combaterea provocărilor ce țin de integrarea în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități prin implementarea în parteneriat a unor proiecte comune în spațiu Dunărean, cu scopul combaterii excluziunii pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități.