Circa 1000 locuri de muncă au fost oferite astăzi în cadrul Târgului locurilor de muncă din Chișinău

Astăzi, 24 octombrie, în incinta Agenției pentru ocuparea forței de munca a mun. Chișinău s-a desfășurat Târgul locurilor de munca din Chișinău.
La inaugurarea evenimentului a participat dna Raisa Dogaru, director al Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca care a mulțumit agenților economici pentru deschidere și participare activă, încurajând organizarea unor evenimente similare și în viitor, întru facilitarea integrării cetățenilor pe piața muncii.
 
La târg au participat 19 de agenți economici, cu circa 1000 locuri de munca vacante din diverse domenii: comerț, medicină, management, inginerie, industrie ușoară, etc.
 
Pe platoul Târgului au fost amplasate posturi de auto-informare electronică, care au  oferit posibilitatea participanților să accese gratuit canalele de informare despre locurile vacante, gestionate de ANOFM: portalul locurilor de munca vacante www.angajat.md. Totodată, au avut  posibilitatea să se familiarizeze cu programele de instruire, posibilități de a urma cursuri de formare profesională, ghidare în carieră, să negocieze cu angajatorii jobul potrivit, să beneficieze de consultaţii privind legislația muncii și relațiile de munca, precum și să se informeze despre locurile de munca vacante din mun. Chişinău.
Totodată, persoanele participante și angajatorii au fost informați despre prevederile noii legi cu privire la promovarea ocupării forţei de munca și asigurarea de șomaj și au fost invitate la o colaborare strânsa în scopul eficientizării angajării în câmpul muncii a persoanelor vulnerabile.
 
Totodată, persoanele aflate în căutarea unui loc de munca au avut șansa să obțină informații despre cele peste 13600 locuri de munca vacante înregistrate în baza de date a Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca, dintre care 4465 locuri vacante în mun. Chişinău.

Pentru informații suplimentare telefonați 0 8000 1000 sau (022) 22 40 27- Centrul de Apel „Piața Muncii”.