30 mai 2013 - Târgul locurilor de muncă pentru tineret

La 30 mai curent, la Chișinău, în incinta Centrului Republican pentru Copii şi Tineret „Artico”, sub egida Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Educației, se va desfășura Forul meseriilor și profesiilor, în cadrul căruia Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca va organiza un Tîrg al locurilor de munca pentru Tineret.

La eveniment participă peste 30  instituții de învățămînt, 50 companii și întreprinderi angajatoare,  2 Centre de Ghidare în Carieră, Inspecția Muncii, Confederația Națională a Sidicatelor,  ONG-uri etc.

Funcțiile/posturile disponibile în cadrul autorităților publice centrale vor fi prezentate de Cancelaria de Stat, reprezentanții căreia vor acorda consultanță privind încadrarea în serviciul public.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca prin posturile electronice de autoinformare va pune la dispoziție celor prezenți o bancă electronică de date cu cca. 7 500 locuri vacante, oferite de peste 1200 angajatori.

Platoul Agenției pentru Ocuparea Forței de Munca a mun. Chișinău, amenajat în cadrul Tîrgului, va oferi posibilitate vizitatorilor să acceseze banca de date a locurilor de munca din municipiu  cu circa 2000 locuri de munca vacante, iar specialiștii vor informa publicul despre serviciile de plasare a forței de munca, vor veni cu sfaturi practice pentru diferite situații de angajare, vor informa despre condițiile de urmare a unui curs de formare profesională în diverse profesii/meserii solicitate actualmente pe piața forței de munca.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de munca vor avea ocazia să viziteze standurile angajatorilor, care vor propune peste 1000 oferte de munca din diferite domenii: comerț cu ridicată și amănuntul, industria confecțiilor, industria prelucrătoare, transport și comunicații, activități financiare, construcții și altele.

Specialitățile solicitate sunt diverse, de la consultanți, agenți vînzări, cusători (industria ușoară), la specialiști în domeniul tehnologiilor informaționale (operatori, tehnicieni, ingineri, programatori), manageri, casieri, specialiști marketing, inspectori, funcționari publici etc.

Ușile Forului sunt deschise de la ora 10.00 pînă la 15.00 pe adresa: mun. Chișinău, bd Ștefan cel mare 169, Centrul Republican pentru Copii şi Tineret „Artico”. 

Tot la 30 mai curent Târguri ale locurilor de munca pentru tineret vor organiza și Agențiile Bălți, Orhei, Edineț, Hîncești, Ialoveni și Fălești.