Agenția Națională anunță concurs pentru suplinirea funcților publice vacante

Agenţia Națională pentru  Ocuparea Forţei de Munca, în conformitate cu prevederile Legii nr. 158-XVI din 04.07.2008 cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public şi a Regulamentului cu privire la ocuparea funcţiei publice vacante prin concurs, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 201 din 11 martie 2009, anunţă concurs pentru suplinirea funcţiilor publice vacante:
Specialist superior  în direcţia elaborarea şi dezvoltarea sistemelor informaţionale.
Scopul general al funcţiei:
Implementarea şi mentenanţa sistemelor informaţionale conform necesităţilor de perspectivă în domeniu prin monitorizarea politicilor de stat în domeniul pieţei muncii.
Sarcinile de bază:

  • Implementarea, testarea şi dezvoltarea sistemelor informaţionale din domeniul ocupării şi migraţiei forţei de munca, protecţiei sociale a persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca şi  informării participanţilor pe piaţa muncii prin intermediul resurselor electronice de informare (www.anofm.md, www.angajat.md și Intranetul departamental);
  • Promovarea politicilor de ocupare a forţei de munca prin  implementarea tehnologiilor electronice de colectare, stocare, prelucrare şi difuzare a informaţiilor din domeniul pieţei muncii.
  • Asigurarea stabilităţii funcţionale a componentelor sistemelor informaţionale din domeniul pieţei muncii prin elaborarea şi implementarea soluţiilor funcţionale concrete de dezvoltare. 
  • Asigurarea dezvoltării şi implementării soluţiilor securizate de administrare personificată  a utilizatorilor sistemelor informaţionale şi aplicaţiilor.
  • Instruirea şi acordarea de asistenţă utilizatorilor din cadrul structurilor teritoriale şi centrale ale Agenţiei Naţionale în domeniul utilizării tehnologiilor informaţionale şi a serviciilor electronice pentru subiecţii de pe piaţa muncii. Citiți mai mult...

 
Specialist superior în direcția economie, finanţe şi evidenţă contabilă a Agenţiei Nationale.
Scopul general al funcţiei:
Asigurarea procedurii de planificare și determinarea direcțiilor principale de utilizare a mijloacelor financiare la compartimentul întreținerea activității, inclusiv a fondului de remunerare a muncii.
Sarcinile de bază:

  • Participarea la elaborarea propunerilor proiectului bugetului şi la întocmirea planurilo anuale de finanţare la compartimentul întreținerea activității.
  • Elaborarea schemei de încadrare, stabilirea fondului de remunerare a muncii a Agenției Nationale și ale agențiilor pentru ocuparea forței de munca.
  • Întocmirea și înregistrarea contractelor ANOFM și verificarea corectitudinii contractelor agențiilor teritoriale încheiate cu prestatorii la plata mărfurilor și serviciilor.
  • Coordonarea metodică privind aplicarea legislației de către agențiile pentru ocuparea forței de munca la compartimentul măsuri pasi ... Citiți în continuare

 
Specialist în Direcţia planificare, evaluare și sinteză  a Agenșiei Nationale.
Scopul general al funcţiei:
Participare la elaborarea Planului de acţiuni anual al Agenţiei Naţionale în promovarea politicilor pe piaţa forţei de munca, Direcţiilor principale de activitate ale Agenţiei Naţionale (anual şi trimestrial) şi monitorizarea realizării lor.
Sarcinile de bază:

  • Elaborarea proiectului Planului de acţiuni a direcţiei (anual, semestrial)
  • Elaborarea notelor informative lunare şi trimestriale privind realizarea indicatorilor de performanţă ai Planului de acţiuni ANOFM în promovarea politicilor pe piaţa forţei de munca, măsurile de stimulare a ocupării forţei de munca întreprinse de către agenţiile pentru ocuparea forţei de munca.
  •  Întocmirea şi sinteza permanentă a materialelor informative comparative cu privire la realizarea măsurilor de stimulare a ocupării forţei de munca, indicatorilor de performanţă din Planul de acţiuni ANOFM în promovarea politicilor pe piaţa forţei de munca cu plasarea lor pe INTRANET.
  •  Elaborarea şi promovarea buletinelor informative lunare şi trimestriale privind „Piaţa muncii: locuri vacante” şi plasarea pe Intranet, Site – ANOFM.
  •  Monitorizarea mersului realizării Planului de acţiuni a direcţiei (anual, semestrial) ... Citiți în continuare