Centrul de Integrare "Migrația și Legea" vine în susținerea persoanelor aflate în dificultate în Federația Rusă

Centrul de Integrare "Migrația și Legea" vine în susținerea persoanelor aflate în dificultate în Federația Rusă.

Cetățenii  Republica  Moldova aflați în dificultate în Federația Rusă pot beneficia de informații și  asistență juridică gratuită din partea Centrului de Integrare "Migrația și Legea".

Găsiți aici informația de contact în limba română.

Găsiți aici informația de contact și în limba rusă.

Cetățenii Republicii Moldova, care planifică să meargă în Federaţia Rusă în scop de munca, au posibilitatea să verifice on-line veridicitatea invitației, a permisului de munca, a licenţei de angajare în câmpul muncii, dar şi motivul pentru care intrarea în Rusia le-a fost restricţionată. Serviciul Federal de Migraţiune (SMF) a lansat recent un nou serviciu informaţional, care permite verificarea statutului lor pe pagina de internet – services.fms.gov.ru.

Persoanele interesate vor selecta link-urile active de pe acest site în funcţie de specificul vizitei lor în Rusia. Apoi, vor introduce datele pe care le cere sistemul. Răspunsurile primite au doar caracter de informare. Pentru informaţii confirmate din punct de vedere juridic, persoanele se pot adresa birourilor teritoriale ale Serviciului Federal de Migraţiune.