Moldova Automotive Days 2017 a reunit la Chișinău importanți reprezentanți internaționali din industria de automotive și numeroase companii locale

La 13 iunie curent, specialiștii Agenției Nationale pentru Ocuparea Forței de Munca (ANOFM) și Agenției pentru Ocuparea Forței de Munca a mun. Chișinău au participat la Târgul de cariere desfășurat în cadrul evenimentului „Moldova Automotive Days 2017” în cadrul căruia au informat studenții și absolvenții participanți despre serviciile și măsurile implementate pe piața muncii, locurile vacante și condițiile de ocupare a acestora.
 
La Târgul de Cariere și-au prezentat ofertele de angajare 10 companii de automotive din Germania, SUA, Japonia, Austria, Italia, care activează în Republica Moldova. Studenții și absolvenții facultăților inginerești de la universitățile din țară s-au arătat interesați de ofertele propuse de angajatori. Aceștia au venit pe 13 iunie la Centrul Tekwill din cadrul Univeristății Tehnice din Moldova să-și găsească un job, să discute cu potențialii angajatori despre condițiile de munca și salarizare.
 
Moldova Automotive Days 2017 a fost inaugurat de Primul Ministru al RM, Pavel Filip și șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, evenimentul conținând un program amplu de sesiuni dedicate oportunităților investiționale, cadrului de reglementare a afacerilor, sistemului educațional de specialitate, potențialului forței de munca, istoriilor de success din sectorul componentelor auto. Evenimentul a oferit o platformă de discuții dintre managerii regionali, șefii de proiecte, conducătorii de agenții și instituții publice și directori de companii moldovenești din sector.
 
În cadrul evenimentului, directorul ANOFM, Raisa Dogaru a făcut o prezentare amplă privind potențialul forței de munca în regiunile Republicii Moldova, care a avut drept scop relevarea tendințelor și provocărilor cu care se confruntă piața forței de munca, dar și oportunitățile de care beneficiază persoanele în căutarea unui loc de munca.
 
Dacă în 2012 în acest sector erau angajați 5100 de muncitori, în anul curent aici deja activează aproape 12000 de persoane, iar în următorii doi ani cifra se va dubla. ANOFM cu structurile sale teritoriale au o bună colaborare cu investitorii, înregistrând succese în această perioadă, unele fiind: suport la angajarea a 2915 persoane din rândul șomerilor la Draexlmaier, 2376 – la Lear Corporation, 157 la Introscop, etc. În ultima perioadă avem o bună conlucrare și cu Fujikura Automotive MLD fiind angajate 58 de persoane de la lansarea companiei la Chișinău în data de 13 aprilie curent.
 
Menționăm că evenimentul a fost organizat de Organizația pentru Atragerea Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova în parteneriat cu Agenția Germană pentru Dezvoltare și Asociația Businessului European.