Runda de implementare a Acordului moldo-israelian în domeniul construcțiilor planificată pentru decembrie 2023 se amână temporar

Ministerul Muncii și Protecției Sociale vine cu următoarele precizări pentru cetățenii doritori de a pleca la muncă în sectorul construcțiilor în Statul Israel. Organizarea și desfășurarea celei de-a 29-a runde de implementare a Acordului moldo-israelian, care a fost planificată în decembrie 2023, se amână temporar. Despre reluarea acesteia, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va comunica pe pagina oficială https://www.anofm.md/și totodată va informa individual candidații înregistrați.

Atenționăm că în conformitate cu Acordul bilateral semnat între Republica Moldova și Statul Israel, cetățenii Republicii Moldova pot pleca la muncă în Statul Israel în sectorul construcțiilor doar prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, instituția responsabilă de implementarea Acordului bilateral. Angajarea în sectorul construcțiilor realizată prin intermediul agențiilor private sau ca urmare a recrutării directe a companiilor din Israel, este ilegală și contravine prevederilor Acordului menționat.

Cetățenii care doresc să se angajeze temporar în sectorul construcțiilor în Statul Israel se pot înregistra la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă https://anofm.md/ro/subdiviziuniși obține informații suplimentare despre subiectul vizat, contactând gratuit Centrul de apel al ANOFM la numărul 0 8000 1000.