În atenţia agenţilor economici! Anunţ privind reluarea procesului de înregistrare a cererilor de aplicare pentru acordarea subvenţiei de susţinere a proiectelor de iniţiative locale

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) informează despre reluarea procesului de înregistrare a cererilor pentru acordarea subvenției de susținere a proiectelor de inițiative locale acordate angajatorilor.

Susținerea proiectelor de inițiative locale este o măsură activă de ocupare a forței de muncă destinată agenților economici, în scopul stimulării creării locurilor de muncă în mediul rural.

Reamintim, că în luna iunie a anului 2023, a fost sistat temporar procesul de înregistrare a cererilor, din cauza epuizării alocaţiilor bugetare aprobate pentru anul curent. Odată cu alocarea resurselor financiare suplimentare, începând cu data de 27 octombrie 2023, ANOFM reia procesul de înregistrare a cererilor de aplicare pentru acordarea subvenţiei de susţinere a proiectelor de iniţiative locale.                                             

Modul și condițiile de acordare  a subvenției pentru susținerea proiectelor de inițiative locale sunt stabilite de art.40 din Legea nr.105 din 14.06.2018 cu privire la promovarea ocupării forţei de muncă și asigurarea de șomaj și Procedura de susținere a proiectelor de inițiative locale, care este Anexa nr.9 a Hotărârii Guvernului nr.1276 din 26.12.2018 pentru aprobarea procedurilor privind accesul la măsurile de ocupare a forței de muncă.

Pentru informații suplimentare rugăm să contactați Centrul de Apel al ANOFM la numărul de telefon 0 8000 1000 (apel gratuit din Republica Moldova).

Adresele și datele de contact ale STOFM pot fi găsite accesând: https://anofm.md/ro/subdiviziuni.