În atenția șomerilor! Anunț privind reluarea procesului de înregistrare a cererilor de aplicare pentru acordarea subvenției pentru inițierea unei afaceri

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) informează despre reluarea procesului de înregistrare a cererilor pentru acordarea subvenției pentru iniţierea unei afaceri acordate şomerilor.

Consultanța, asistența și sprijinirea unei afaceri este o măsură activă de ocupare a forței de muncă destinată şomerilor, în scopul stimulării creării locurilor de muncă.

Reamintim, că în luna iunie a anului 2023, a fost sistat temporar procesul de înregistrare a cererilor, din cauza epuizării alocaţiilor bugetare aprobate pentru anul curent. Odată cu alocarea resurselor financiare suplimentare, începând cu data de 27 octombrie 2023, ANOFM reia procesul de înregistrare a cererilor de aplicare pentru acordarea subvenţiei pentru iniţierea unei afaceri.

Modul și condițiile de acordare a subvenției pentru inițierea unei afaceri sunt stabilite de art.39 din Legea nr.105 din 14.06.2018 cu privire la promovarea ocupării forţei de muncă și asigurarea de șomaj și Procedura de acordare a consultanței, asistenței și sprijinirii pentru inițierea unei afaceri, care este Anexa nr.8 a Hotărîrii Guvernului nr.1276 din 26.12.2018 pentru aprobarea procedurilor privind accesul la măsurile de ocupare a forței de muncă.

Pentru informații suplimentare rugăm să contactați Centrul de Apel al ANOFM la numărul de telefon 0 8000 1000 (apel gratuit din Republica Moldova).

Adresele și datele de contact ale STOFM pot fi găsite accesând: https://anofm.md/ro/subdiviziuni.