Un an de activitate a Centrului de Ghidare în Carieră în cadrul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă a municipiul Chișinău

La data de 05 aprilie 2017 Centrul de Ghidare în Carieră municipiul Chișinău a împlinit un an de activitate.
 
Printre realizările Centrul de Ghidare în Carieră în cadrul Agenției pentru Ocuparea Forței de Munca a municipiul Chișinău putem număra peste 1500 persoane care au beneficiat de  informații, au dezvoltat abilități de proiectare a traseul educațional/profesional, de redactare a CV-ului și prezentare la interviul de angajare, cât și testarea cu ajutorul platformei Cognitrom Career Planner. 
 
Au fost organizate peste 45 de activități:  ședințe de training, seminare informative și instructive. Specialistul din cadrul centrului a participat la activități ca ateliere de lucru, mese rotunde, Târgul locurilor de munca, Școala de vară.
 
Centrul de Ghidare în Carieră municipiul Chișinău a fost deschis la data de 5 aprilie 2016 cu suportul Proiectului CEDA în sediul Secției pentru ocuparea forței de munca sectorul Botanica (str. Nicolae Titulescu 8, tel.022-550107).
 
Beneficiarii Centrului sunt elevii, tinerii și persoanele aflate în căutarea unui loc de munca în scopul evaluării propriilor aptitudini și capacități profesionale, precum și ghidarea profesională în vederea integrării socio-economice de succes în raport cu potenţialul individual şi cerinţele profesionale.
 
De menționat faptul că activitatea Centrului de Ghidare în Carieră se desfăşoară în concordanţă cu prevederile Planului național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica  Moldova - Uniunea Europeană pentru anii 2014-2016, capitolele privind Ocuparea Forței de Munca, politica socială și egalitatea de șanse și Cooperarea în materie de învățământ, formare, multilingvism, tineret și sport și în contextul derulării activităților în cadrul proiectului „Reconceptualizarea orientării profesionale și consilierii în carieră” (REVOCC), finanțat de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare și implementat de Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA).
 
  Buletin Informativ: Importanţa funcţionării Centrului de Ghidare în Carieră Chișinău  în procesul de integrare socio-profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca la un an de activitate