Prestarea serviciilor de ghidare în carieră prin intermediul platformei Cognitrom Career Planner online

ANOFM alături de clienți la un click distanță!

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) informează că platforma electronică de testare a abilităților Cognitrom Career Planner (CCP) poate fi accesată și de la distanță, de către orice utilizator!

ANOFM, prin intermediul subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă prestează servicii de ghidare în carieră prin intermediul platformei CCP, care până anul precedent puteau fi accesate doar fizic, la sediul subdiviziunilor teritoriale. În prezent, platforma CCP poate fi accesată și de acasă, oficiu, sau chiar școală. Pentru aceasta persoana are nevoie doar de telefon, tabletă, sau calculator, cu conectare la rețeaua de internet.

Platforma electronică CCP este un instrument util pentru ghidarea în carieră a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, a şomerilor, precum și a elevilor și cadrelor didactice. Scopul acestei platforme este de a permite beneficiarilor chiar de la cea mai fragedă vârstă să se autocunoască, să exploreze lumea educațională și ocupațională, să identifice opțiunile potrivite și să-și planifice cariera.

Persoanele care își doresc un loc de muncă, dar nu știu în ce domeniu s-ar regăsi, sunt îndemnate să acceseze site-ul www.cariera.anofm.md, să butoneze „Test Cariera”, să completeze câmpurile solicitate, astfel lăsând o cerere către ANOFM. Specialistul ANOFM va recepționa mesajul și va expedia datele de acces pe platformă.

Pentru a vedea pașii de urmat pentru utilizarea corectă a Platformei CCP de la distanță, puteți vizualiza ghidul video, accesând https://testcariera.anofm.md/ghid-video/, conceput pentru a oferi informație în acest scop.

Totodată, doritorii se pot adresa la cea mai apropiată subdiviziune teritorială pentru ocuparea forței de muncă (adresele subdiviziunilor teritoriale pot fi găsite aici www.anofm.md/ro/subdiviziuni) pentru a beneficia de servicii de ghidare în carieră prin intermediul platformei CCP și a găsi locul de muncă potrivit.

Menționăm că subdiviziunile teritoriale au fost dotate cu platforma CCP cu suportul Centrului pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri, cu sprijinul financiar din partea Agenției Austriece pentru Dezvoltare, în cadrul proiectului „Reconceptualizarea Orientării Profesionale și Consilierii în Carieră.”