Activităţi de parteneriat destinate tinerilor...



La 28 mai curent incinta Palatului de Cultură din or. Cahul a fost organizat Forul meseriilor şi profesiilor pentru tineret şi Târgul locurilor de munca.



Evenimentul se înscrie în cadrul unei activităţi de parteneriat desfăşurate  de autorităţi şi instituţii locale: Consiliul raional Cahul, Primăria oraşului, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca, Universitatea de Stat, Palatul de Cultură, Direcţia Generală Învăţământ, sindicatele de ramură.




La For au participat Universitatea de Stat din Cahul, Colegiul de Medicină, Şcoala Profesională nr.1, Colegiul Industrial Pedagogic, Şcoala Tehnologică care au propus vizitatorilor expoziţii şi informaţii video despre activitate şi condiţiile de admitere pentru a. 2010 - 2011.



Centrele de reconversie profesională SA Mariana, Centru de Instruire şi Producere Cahul, AO Şcoala Micului Business au informat tinerii despre posibilitatea instruirii profesionale şi rezultatul final al acesteia - plasarea în câmpul muncii. Toate aceste au fost prezentate într-o formă originală, programele de instruire  căpătând viaţa chiar în faţa vizitatorilor prin activităţile desfăşurate de elevi, care s-au străduit să demonstreze calităţile de frizer sau iscusinţa de bucătar.



La Târgul locurilor de munca au participat 12 agenţi economici cu 158 locuri de munca vacante.



Conform datelor la For au participat 350 de persoane, din care 150 au căutat un loc de munca. În urma negocierilor cu agenţii economici 99 persoane au fost selectate pentru angajare, iar  25 au fost deja plasate în câmpul muncii.



În cadrul Forului au fost organizate sesiuni de informare privind:





  •  prognoza pieţei muncii şi barometrul profesiilor pentru anul 2010;


  •  tehnici moderne de căutare a unui loc de munca;


  • aspecte juridice ale angajării peste hotare. Oportunităţi de angajare în Moldova;


  • angajarea în câmpul muncii şi oportunităţile lansării unei afaceri. Istorii de succes.


Centrul „Contact”, AO „Pas cu pas” şi Centrul pentru tineret „Impuls” au avut sesiuni practice de consultanţe psihologice individuale.



La partea oficială a evenimentului au participat Ion Ceka, vicepreşedintele Consiliului raional Cahu, şi Petru Popazu, viceprimar de Cahul.