Târg al locurilor de muncă organizat în satul Mihailovca din raionul Cimişlia...

 La 27 iulie curent Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca din raionul Cimişlia a organizat in satul Mihailovca un târg al locurilor de munca pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de munca din localitate.



La târg au participat 3 agenţi economici din localitate cu 13 locuri de munca: CAP “Eliton-Com” (activitate agricolă) – 8 persoane, ÎI “Sergiu Cunev” (producerea fortan) – 3 persoane şi “Universcoop” Mihailovca (comerţ) – 2 persoane.



Au mai prezentat oferte de locuri vacante şi 3 agenţi economici din Cimişlia, care oferă transport  sau cazare potenţialilor angajaţi: SRL “Camedones” (uscătorie de fructe) – 15 muncitori; ÎCS “ Victoria Faschion” – 20 de cusători, un mecanic şi un croitor; ÎCS “Bec” – 3 sudori.



Totodată primarul din Mihailovca şi-a propus să selecteze şomeri la lucrări publice remunerate un cadrul unui proiect desfăşurat comun cu italienii.



La desfăşurarea târgului au fost invitaţi 61 de şomeri, aflaţi în evidenţă la Agenţia Cimişlia.



La primele totalizări a rezultatelor târgului 10 şomeri au acceptat să participe la lucrări publice remunerate în folosul comunităţii; 9 şomeri au negociat locuri de munca la 3 agenţi economici, iar 2 şomeri – la cursuri de formare profesională. 



În context menţionăm că la desfăşurarea târgului au participat primarul şi asistentul social din Mihailovca, cât şi reprezentantul Secţiei raionale de Asistenţă Socială.