Recent, la Călăraşi şomerii care vreau să schimbe ceva în viaţa lor au participat la trainingul “Clubul muncii”...

La această şedinţă de training au participat 13 şomeri de diferite vârste şi experienţă în munca, cu  nivel de studii diferit, persoane care se află în şomaj o bună perioadă de timp cât şi cele abia intrate în şomaj, care au hotărât să se angajeze în perspectiva de a obţine propriul succes.



Participanţii au primit un set de materiale pentru lucrul în echipe şi individual, care i-a antrenat nu doar în discuţii referitoare la stres, ca consecinţă a şomajului, sau modalităţile de căutare a unui loc de munca, dar şi la trecerea testului de autoapreciere, îndeplinirea SV şi punctarea unor elemente importante în scrisoarea de intenţie.



Specialiştii care au desfăşurat trainingul s-au străduit să-i facă pe participanţi să înţeleagă, că rezultatele pe care le aştepţi nu pică, de obicei, din cer. Că fiecare trebuie să caute şi să descopere propriul potenţial, să acţioneze cu încredere, să descopere paşii care urmează să-i facă pentru ca gândul să devină realitate.



Menţionăm în context că Clubul Muncii reprezintă un program special de suport informaţional, asistenţă psihologică, consultanţă în orientarea profesională şi ajutor practic individual la plasarea în câmpul muncii, acordat şomerilor şi orientat spre o politică activă de ocupare a forţei de munca.



Acest program răspunde unor necesităţi de informare şi îndrumare a celor ce sunt în căutarea unui loc de munca şi se desfăşoară conform planurilor de activitate ale agenţiilor teritoriale de ocupare a forţei de munca.