Activităţi de informare...

Recent Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca a raionului Călăraşi a organizat şi desfăşurat un seminar cu şomerii în scopul informării acestora cu modificările operate în Legea cu privire la asigurarea obligatorie de asistenţă medicală nr.1585- XIII din 27.02.1998, Legea cu privire la mărimea, modul şi termenii de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală nr. 1593- XV din 26.12.2002.



La seminar a participat şi reprezentantul Agenţiei teritoriale de asigurări în medicină din raionului Ungheni, doamna Maria Rău, care a informat şomerii despre modificările operate în lege, procurarea poliţelor de asigurare, achitarea primelor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru lunile rămase, amenda şi penalităţile. Şomerilor li s-au acordat şi alte informaţii utile, inclusiv locurile de munca vacante. 



În context menţionăm că un seminar informativ a avut loc şi în cadrul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Munca din Basarabeasca, care a avut în vizor situaţia teritorială şi naţională a pieţei muncii şi diverse informaţii ce ţin de angajarea în câmpul muncii a şomerilor.



În aceste activităţi de lucru cu şomerii un accent deosebit s-a pus pe răspunsul la întrebările şomerilor.