Seminare de informare organizate de Agenţiile teritoriale de ocupare a fortţei de muncă

La  15 septembrie 2010 Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca Cantemir a organizat un  seminar informativ  cu tema “ Tehnici şi metode  de informarea a persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca ”.



La seminar au participat 26 persoane din localităţile rurale, majoritar tineri, persoane aflate în şomajul de lungă durată, cât şi persoane revenite pe piaţa forţei de munca după o lungă întrerupere.



Specialiştii Agenţiei s-au străduit să întreţină un dialog activ cu şomeri, bazat pe întrebări de interes pentru cei prezenţi. Acest dialog s-a axat în principal pe diverse aspecte  cu privire la locurile vacante, criteriile de angajare în câmpul muncii,  categoriile de beneficiarii de ajutor de şomaj şi alocaţii, cursuri de formare profesionale.



Astfel, într-o formă accesibilă cei antrenaţi în acest seminar au fost informaţi despre  prevederile Legii nr. 102-XV din 13.03.2003 privind ocuparea forţei de munca şi protecţia socială a persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca, drepturile şi obligaţiile şomerilor, modalităţi eficiente de căutare a locurilor de munca.



Totodată, participanţii la seminar au avut posibilitatea să se convingă de funcţionalitatea postului de autoinformare pentru şomeri de care dispune Agenţia, selectând cele mai diverse informaţii referitor la piaţa forţei de munca prin intermediul acestuia.



Tot în acest context menţionăm, că recent şi Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca UTAG a desfăşurat în Comrat tainingul „Clubul muncii”, care a vizat un şir de subiecte ce ţin de metode şi tactici contemporane de angajare în câmpul muncii şi aspecte referitor la succesul în cariera. În cadrul tainingului au fost modelate diferite situaţii, cu care persoanele aflate în căutarea unui loc de munca se confruntă la întâlnirea cu angajatorul, iar specialiştii din domeniu au venit cu variantele de răspunsuri competente şi cu comportamente adecvate situaţiilor respective.