Recent Agenţia Naţională a semnat un Memorandum de colaborare în cadrul parteneriatului „Incluziunea persoanelor cu dizabilităţi vizuale pe piaţa muncii în Moldova”.

Recent Agenţia Naţională a semnat un Memorandum de colaborare în cadrul parteneriatului „Incluziunea persoanelor cu dizabilităţi vizuale pe piaţa muncii în Moldova”.



Acest parteneriat pune accentul pe colaborare şi este constituit între Agenţia Naţională, Centrul de Susţinere a Businessului pentru Nevăzători şi Societatea Orbilor din Moldova şi a reieşit din necesitatea de unificare a eforturilor de participare a părţilor la adoptarea, modificarea şi monitorizarea politicilor publice privind incluziunea pe piaţa muncii a persoanelor cu diabilităţi vizuale.



Totodată, partenerii prin activităţi comune vor sensibiliza opinia publică la promovarea unei percepţii pozitive acestor persoane nu doar pe piaţa muncii, dar şi în societate.



Partenerii Memorandumului si-au pus drept scop să creeze cadrul instituţional de incluziune socio-profesională a persoanelor cu dizabilităţi vizuale prin extinderea potenţialului profesional şi poziţionarea lor pe piaţa muncii.



Printre obiectivele trasate sunt susţinerea la angajarea în câmpul muncii a 200 de persoane cu dizabilităţi vizuale prin intermediul serviciilor de mediere muncii şi programelor de orientare şi formare profesională oferite de agenţiile teritoriale de ocupare a forţei de munca. Concomitent fa fi creat un sistem de recrutare a potenţialilor angajaţi cu dizabilităţi vizuale şi, respectiv, angajatori. Prin activităţi de mediatizare partenerii vor promova modelul de incluziune socio-profesională a persoanelor cu dizabilităţi vizuale.



În context, dl Ion Holban, director general al Agenţiei Naţionale, a menţionat că semnarea acestui Memorandum înseamnă o activitate comună rezultatul căreia va fi găsirea unor soluţii concrete pentru ca această categorie de persoane să-şi găsească locul pe piaţa muncii. Iar responsabilităţile asumate urmează pas cu pas să se regăsească în efortul ca măsurile întreprinse să îmbunătăţească simţitor situaţia persoanelor cu dizabilităţi vizuale.