Specialiştii Centrului de informare despre piaţa muncii au oferit consultanţă persoanelor aflate în detenţie

Persoanele aflate în detenţie la eliberare se confruntă cu foarte multe probleme ce ţin de restabilirea relaţiilor cu familia, perfectarea unor acte sau găsirea  unui loc de munca, etc.



Pentru a veni în ajutorul  acestei categorii de persoane recent  specialiştii Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Munca a municipiului Chişinău au organizat consultanţă  în grup privind prevederile legislaţiei în domeniul ocupării forţei de munca pentru 19 persoane din Penitenciarul nr.15 din or. Cricova.



Abordând diverse aspecte ce ţin de angajarea în câmpul muncii, serviciile acordate de către Agenţie specialiştii s-au axat şi pe situaţia pieţei forţei de munca din Republică Moldova şi din municipiul Chişinău informând participanţii despre oportunităţile de formare profesională şi meseriile care pot fi obţinute prin intermediul Agenţiei, inclusiv perioada de instruire pentru fiecare profesie.



Totodată, specialiştii  Centrului de informare despre piaţa muncii au  venit cu informaţia necesară pentru ca aceste persoane la eliberarea din detenţie să caute activ un loc de munca conform capacităţilor profesionale. În context specialiştii Agenţiei Chişinău au abordat subiectul acordării alocaţiei de integrare sau reintegrare profesională în conformitate cu legislaţia în vigoare, actele necesare pentru  înregistrare la agenţia pentru ocuparea forţei de munca şi măsurile de protecţie socială pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de munca.



Un rol aparte s-a acordat orientării persoanelor respective spre o gândire pozitivă, cât şi capacităţilor de a nu reacţiona negativ dacă angajatorul refuză angajarea în câmpul muncii.