ANOFM și CAJPD au semnat un acord de cooperare

La data de 30 martie 2016, Raisa Dogaru, Directoarea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Munca (ANOFM) şi Dl Vitalie Meşter, Directorul executiv al Centrului de Asistenţă Juridică pentru Persoane cu Dizabilităţi (CAJPD) au semnat Acordul de cooperare între cele doua instituţii. Acordul are drept scop implementarea activităţilor ce ţin de protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, în general, şi a dreptului la munca a persoanelor cu dizabilităţi, în particular.  Acordul semnat vine să formalizeze cooperarea care s-a stabilit deja de mai mulţi ani între CAJPD şi ANOFM în domeniul angajării persoanelor cu dizabilităţi.
 
De asemenea, în cadrul întâlnirii s-au analizat domeniile de cooperare şi suport reciproc. În mod special s-a discutat despre sprijinul ANOFM în identificarea persoanelor cu dizabilităţi care sunt în căutarea unui loc de munca şi care doresc să beneficieze de serviciile de angajare asistată oferită de către CAJPD.
 
Reprezentanţii ANOFM şi-au arătat disponibilitatea de a-şi aduce aportul în recrutarea persoanelor cu dizabilităţi, pentru angajarea acestora în cadrul unui atelier de producerea confecţiilor din textile în or. Cahul. Atelierul urmează să fie lansat în luna aprilie 2016 de CAJPD, în parteneriat cu compania mixtă moldo-italiană ”Artemaglia”.
 
În cadrul discuţiilor au fost abordate şi perspectivele organizării în 2016 a Galei RemarcAbilitatea, lansată anul trecut la iniţiativa CAJPD şi organizată în parteneriat cu ANOFM. Sa analizat şi câteva aspecte legate de organizarea evenimentului din anul curent, în mod special: formatul evenimentului, procesul de organizare a concursului de selectare a angajatorilor, precum și partenerii implicaţi în organizarea evenimentului.
 
Evenimentul are loc în cadrul Proiectului ”Oportunităţi mai bune de angajare pentru persoanele cu dizabilităţi din Republica Moldova”, realizat de Centrul de Asistenţă Juridică pentru Persoane cu Dizabilităţi cu suportul financiar al World Jewish Relief.