AOFM Bălţi a organizat „Târgul locurilor de muncă” în cadrul expo-târgurilor specializate „AGROTEH”, „ALIMENTAR EXPO”, ediţia a XXI-a

În perioada 24-26 februarie 2017, AOFM mun. Bălţi a organizat „Târgul locurilor de munca”  în cadrul expo-târgurilor specializate „AGROTEH”, „ALIMENTAR EXPO” ediţia a  XXI-a, care s-a desfăşurat în incinta Palatului de Cultură a mun. Bălţi.
 
Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în colaborare cu primăria mun. Bălţi  și de coorganizatori SA Moldagrotehnica şi BC Moldova Agrindbank  SA. 
 
Scopul organizării activităţii: susţinerea producătorilor autohtoni, fermierii şi gospodăriile agricole, întreprinzătorii, producătorii industriei alimentare din ţară şi promovarea produselor competitive pe piaţa internă şi externă.
 
La expoziţie şi-au expus produsele şi serviciile 51 de întreprinzători din diverse domenii, ca: agricultura (seminţe, îngrăşăminte), tehnică agricolă, meşterii populari cu lucrările sale confecţionate manual, produse alimentare din carne, spectru larg de miere de albină, asortiment larg de ceaiuri şi cafea, expoziţia hainelor de producători autohtoni şi importate din Turcia, bijuterii, produse cosmetice şi parfumuri de înaltă calitate distribuite din Franţa și Israel.
 
De asemenea, dintre participanţi au fost şi întreprinzătorii care ofereau şi alte servicii: servicii de protecţie şi susţinere a proprietăţii intelectuale (AGEPI) și  servicii creditare şi depozit de către BC Moldova Agroindbank.
 
AOFM mun. Bălți a prezentat 416 locuri de munca vacante declarate de către 25 de angajatori. Cele mai solicitate profesii sunt în calitate de: cusătorese, operatori în sectorul de producție, montatori subansamble, medici specialiști, conducători auto, bucătari, ajutor de educator etc. Agenții economici din mun. Bălți participanți la târg, au fost informați despre posibilitatea și procedura de declararea a locurilor de munca vacante la Agenția pentru Ocuparea Forței de Munca, au fost repartizate pliante informative despre serviciile agenției și datele de contact.
 
În cadrul expo-târgului, reprezentanții  AOFM au  oferit consultaţii privind legislația muncii, serviciile prestate de agenție, informație privind locurile  de munca vacante.
 
Participarea AOFM mun. Bălţi la expo-târg a oferit posibilitatea de a face cunoştinţă cu mai mulţi întreprinzători de pe piaţa muncii, pentru a stabili, a menține și a îmbunătăți raporturile de munca cu agenții economici de pe piaţa forței de munca în scopul conlucrării ulterioare cu succes.