Colaboratorii ANOFM participă la atelierul de lucru cu tematica „Prezentarea de succes. Migraţie şi comunicare”
În perioada 21-22 noiembrie 2019, specialiștii Agenției Nationale și subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de munca (STOFM) participă la atelierul de lucru cu tematica „Prezentarea de succes. Migraţie şi comunicare”.
Evenimentul are ca scop consolidarea capacităţilor şi îmbunătăţirii cunoştinţelor în vederea adaptării şi aplicării bunelor practici în domeniul migraţiei forței de munca. Atelierul abordează aspectele comunicării prin prisma exemplelor și exercițiilor practice.
Participanții vor însuși regulile de bază într-o prezentare de succes, strategii de urmat în prezentările eficiente pentru a avea succes la public, prezentarea propriei direcţii/secţii (S/DOFM) publicului ţintă, dar şi publicului necunoscut.
Un capitol este dedicat comunicării cu migranţii: comunicarea afectivă şi eficientă cu publicul în cadrul evenimentelor publice. Specialiștii vor efectua o recapitularea şi evaluarea activităţilor dedicate migranţilor pe care le-au desfășurat în cadrul Zilelor Diasporei.
În contextul Zilei Internaţionale a Migranţilor, marcată anual la 18 decembrie, participanții vor avea posibilitatea de a se pregăti pentru eveniment însușind tehnici şi practici de organizare a evenimentelor, de comunicare, inclusiv on-line privind informarea despre drepturile lucrătorilor migranți, oportunitățile de angajare în Moldova, serviciile prestate persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca, posibilitățile de angajare legală peste hotare și riscurile migrației ilegale, etc.
Colaboratorii ANOFM vor efectua și exerciții practice, lucru în grup privind cultivarea legăturii cu publicul prin utilizarea limbajului axat pe interesele acestuia, limbajul corpului și modul în care ne văd alţii, gestionarea stresului în timpul prezentării, exerciţiu de team building, gestionarea situaţiilor de stres şt consolidarea echipei.
Acest atelier de instruire este organizat cu suportul Proiectului Migraţie şi Dezvoltare Locală (MiDL) implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).