Peste 150 de persoane angajate ale ANOFM au fost instruite privind măsurile active pentru remedierea cauzelor inegalităților de gen pe piața muncii
Peste 150 de persoane angajate ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) și a subdiviziunilor teritoriale au participat la o sesiune de instruire axată pe măsuri active de ocupare a forței de muncă, transformatoare în domeniul egalității de gen și incluziunea pe piața muncii a grupurilor dezavantajate precum femei și NEET.
Evenimentul, desfășurat în format hibrid, a fost organizat cu suportul proiectului „Promovarea angajării tineretului în Moldova”, finanțat de Guvernul Germaniei și implementat de Agenția Internațională de Cooperare a Germaniei (GIZ), în parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale.
Sesiunea a fost condusă de Viorica Antonov, expertă de gen și abilitarea femeilor din cadrul GIZ, care a evidențiat principalele cauze ale inegalităților de gen pe piața muncii și a prezentat măsuri active pentru remedierea lor. Participanții au avut ocazia să discute și să învețe despre metodele de împuternicire a grupurilor dezavantajate și marginalizate, în special a femeilor și fetelor NEET, pentru a facilita integrarea acestora pe piața muncii și ocuparea unor poziții de leadership.
„Această instruire ne ajută să ne gândim mai profund la cum putem transforma piața muncii într-un spațiu mai incluziv și echitabil pentru toți, indiferent de gen sau de alte vulnerabilități”, a subliniat Raisa Dogaru, directoarea ANOFM.
Evenimentul a subliniat necesitatea promovării egalității de șanse în procesele de angajare, îndrumarea profesională și sprijinirea femeilor și fetelor în special din grupul NEET pentru a-și atinge potențialul pe piața muncii. Participanții și participantele au fost încurajați să aplice noile cunoștințe în activitatea lor zilnică pentru a crea un impact pozitiv și sustenabil în comunitățile lor.