Programul de Mentorat pentru Prestatorii de Servicii Alternative de Îngrijire a Copiilor de Tip Familial

1

Centrul pentru Dezvoltare Personală (CPD) în parteneriat cu Street Child, lansează Programul de Mentorat pentru Prestatorii de Servicii Alternative de Îngrijire a Copiilor de Tip Familial. 

Acest program ambițios se concentrează pe etape cheie, precum informarea și instruirea prestatorilor privind legislația actuală, procesul de înregistrare, organizarea, echiparea și lansarea acestor facilități. Programul oferă suport financiar pentru dotarea și echiparea spațiilor, furnizând fiecărui participant un set de echipamente esențiale (paturi, scaune de masă, trusă medicală, jucării, cărți etc.) în valoare de până la 50 000 MDL. De asemenea, vor fi rambursate toate cheltuielile legate de instruiri, deplasări și actele necesare pentru înregistrarea acestui tip de serviciu.

Un aspect important al programului este deschiderea a 19 creșe de tip familial. Pe parcursul programului, participanții beneficiază de suport continuu, mentorat și coaching individualizat, nu doar în faza de deschidere, ci și după aceea, asigurându-se astfel că fiecare creșă funcționează eficient și conform standardelor stabilite.

În plus, programul acordă o atenție specială refugiaților din Ucraina, oferind 25 de vouchere în valoare de 250 de euro fiecare, ca parte a eforturilor de susținere și integrare a acestora în comunitatea locală.

Prin aceste inițiative, programul își propune să creeze un mediu de îngrijire sigur și stimulativ pentru copii, în timp ce susține profesioniștii din domeniul îngrijirii copilului și contribuie la dezvoltarea serviciilor de calitate în comunitate.

Mai multe detalii despre program puteți găsi aici: Link către detalii

Link de înregistrare: Link către înregistrare