30 de tineri au participat la Tabăra de orientare vocațională „Sport pentru dezvoltare și ghidare în carieră”, lansată la 4 iunie curent la Chișinău

1

În perioada 04-06 iunie 2024, reprezentanți din cadrul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, (ANOFM) au fost prezenți la Tabăra de orientare vocațională: „Sport pentru dezvoltare și ghidare în carieră”. Evenimentul prezintă un concept inovativ pentru Republica Moldova care include activități sportive, combinate cu sesiuni de orientare în carieră.

În cadrul instruirii au participat 30 de tineri din mun. Chișinău, cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, care se află în căutarea oportunităților de angajare.

Timp de 3 zile participanții au fost antrenați în activități sportive, menite să promoveze munca în echipă, disciplina și bunăstarea fizică. „Am conceput jocurile sportive într-un astfel de mod, încât participanții să înțeleagă că trebuie să conlucreze în echipă ca să atingă rezultate mai bune, în timp rapid”, a menționat trainera Nadica Jovanovick.

Tinerii participanți au fost familiarizați cu activitatea ANOFM, aflând despre tendințele actuale de pe piața muncii și oportunitățile de angajare pe care le oferă platforma de angajare a instituției https://www.angajat.md/.

Cu sprijinul mentorilor tinerii au fost ajutați să-și descopere talentele, să capete mai multă încredere în forțele proprii și bineînțeles, să înțeleagă în ce domeniu și-ar dori să activeze. La fel au fost ajutați să-și redacteze CV-ul și au învățat cum să se prezinte la interviul de angajare.

Directoarea ANOFM, doamna Raisa Dogaru a premiat cu diplome cei 30 de tineri participanți la Tabăra de orientare vocațională „Sport pentru dezvoltare și ghidare în carieră”.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri în cadrul proiectului „Promovarea angajării tineretului în Republica Moldova”, comanditat de Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare #BMZ și implementat de ,,GIZ Moldova împreună cu Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale al Republicii Moldova.