Istorie de succes: O nouă afacere în domeniul frumuseții deschisă în r.Călărași, grație suportului oferit de ANOFM

O nouă afacere în domeniul frumuseții deschisă în satul Peticeni, raionul Călărași, grație suportului oferit de ANOFM.

Șomera Donica Alina, ghidată de specialiștii Direcției pentru ocuparea forței de  muncă (DOFM) Călărași, a depus cererea pentru acordarea subvenției pentru inițierea unei afaceri (art.39 din Legea 105/2018), însoțită de un plan de afaceri convingător privind deschiderea unui salon de frumusețe și crearea locurilor de muncă în calitate de frizer și manichiuristă. Mărimea subvenției constituie 114612 lei.

Specialiștii DOFM Călărași au vizitat salonul de frumusețe „Azalia” pentru constatarea realizării investiției.  

„Suntem bucuroși că ne-am adus aportul pentru crearea locurilor noi de muncă și susținerea tinerilor antreprenori” a menționat Lungu Elena, șefa DOFM Călărași.

La această măsură pot aplica persoane cu vârsta de minim 18 ani, înregistrate cu statut de șomer la una din subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă care doresc să inițieze o activitate de antreprenoriat. Subvenția acoperă cheltuielile de înregistrare a întreprinderii, precum şi pentru procurarea echipamentelor și se acordă pentru înființarea unei întreprinderi noi și crearea a cel puțin unui loc de muncă pentru șomerul beneficiar de subvenție.

Mărimea subvenției este în valoare de 80% din cheltuielile necesare inițierii unei afaceri, precum și pentru dotarea locului de muncă creat, dar nu mai mult de 20 salarii medii lunare pe economie pentru anul precedent.

Pentru informații suplimentare rugăm să contactați Centrul de Apel al ANOFM la numărul de telefon 0 8000 1000 (apel gratuit din Republica Moldova).   

Adresele și datele de contact ale STOFM pot fi găsite accesând: https://anofm.md/ro/subdiviziuni.