O nouă colaborare în vederea facilitării și promovării procesului de integrare al refugiaților ucraineni

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a semnat un acord de colaborare cu Congresul Național al Ucrainenilor din Moldova în scopul promovării procesului de integrare al refugiaților ucraineni prin facilitarea accesului la piața forței de muncă, precum și valorificarea întregului potențial ca membri ai societății.    

Părțile se angajează să colaboreze în domeniul integrării străinilor și să desfășoare măsuri de integrare menite să faciliteze interacțiunea diversă și pozitivă dintre refugiații ucraineni și societatea-gazdă și să creeze oportunități diverse pentru interacțiune. 

Diverse activități vor fi organizate la nivel teritorial pentru refugiați, sesiuni de informare și târguri de cariere. Străinii, inclusiv persoanele refugiate din Ucraina vor fi informate privind drepturile de înregistrare ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă și angajarea în câmpul muncii în Republica Moldova, posibilitățile de instruire la un curs de formare profesională, vor fi acordate servicii de mediere cetățenilor ucraineni înregistrați care caută un loc de muncă, inclusiv participarea la activități de recrutare etc.

Congresul Național al Ucrainenilor din Moldova este o organizație necomercială și neguvernamentală care își pune în aplicare scopul de a proteja și sprijini ucrainenii din Moldova.