Comunicat privind prezentarea raportului cu privire la realizarea Planului de activitate al ANOFM pentru anul 2023 și Planului de activitate pentru anul 2024

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale a organizat  la data de 15 februarie ședința online ce a avut drept scop prezentarea Raportului cu privire la realizarea Planului de activitate al ANOFM pentru anul 2023 și Planului de activitate pentru anul 2024.

La ședință a participat Ministrul Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, Alexei Buzu care a apreciat activitatea ANOFM pentru anul 2023, menționând efortul subdiviziunilor teritoriale la angajarea a peste 11 mii persoane, inclusiv someri. De asemenea, a solicitat mobilizarea privind informarea cetățenilor despre locurile de muncă vacante și efort la angajarea unui număr în creștere de cca 18 mii persoane în anul 2024.

Ministerul Muncii va susține în continuare ANOFM la implementarea politicii statului pe piața muncii și se vor depune eforturi în vederea creșterii salariilor angajaților și mărirea alocațiilor care vor contribui la sporirea ocupării forței de muncă.

La ședință a participat directoarea ANOFM dna Raisa Dogaru, șefii direcțiilor, secțiilor de ocupare a forței de muncă din teritoriu.

A fost prezentată o sinteză a activității ANOFM în anul 2023 și raportată activitatea privind realizarea Planului de acțiuni și nivelul de realizare a indicatorilor privind serviciile și măsurile active de ocupare a forței de muncă în anul 2023.

 În discursul său, dna Raisa Dogaru, directoarea ANOFM a reflectat progresele înregistrate privind serviciile și măsurile active de ocupare a forței de muncă și a apreciat rezultatele obținute pe parcursul anului 2023, menționând că planul de activitate a fost realizat aproape în întregime - 11.062 persoane angajate.

La compartimentul măsuri active de ocupare a forței de muncă, 786 absolvenți au absolvit cursurile pe bază de voucher obținând o profesie/meserie. Alți 120 șomeri au fost instruiți la locul de muncă iar de stagiu profesional au beneficiat 196 persoane. Din rândul șomerilor care necesită suport suplimentar pe piața muncii, 407 persoane și-au găsit un loc de muncă.

La finalul ședinței participanții au venit cu propuneri, idei noi de îmbunătățire a serviciilor oferite de ANOFM.