ANOFM a participat la ședința Grupului Național de Coordonare pentru Angajarea Tinerilor și Antreprenoriat în Moldova

ANOFM

    La data de 13 noiembrie curent, reprezentanții Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă au participat la ședința Grupului Național de Coordonare pentru Angajarea Tinerilor și Antreprenoriat în Moldova cu tematica: „Aplicarea educației non-formale și a învățării la locul de muncă: educație duală, ucenicie”. Evenimentul a avut loc în format online în cadrul programului Uniunii Europene  EU4Youth, Faza 3 Componenta 2.

    Scopul ședinței constă în analiza impactului programului și progresele realizate până în prezent în cadrul cooperării grupului intersectorial reprezentativ pentru a discuta și aborda principalele provocări cu care se confruntă tinerii din Moldova în domeniul angajării și antreprenoriatului.

    Eveniment a fost moderat de către Anna Gherganova, șefa direcției politici ocupaționale și de reglementare a migrației forței de muncă din cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS). Au participat: Felicia Bechtoldt, secretară de stat în cadrul MMPS, dna. Raisa Dogaru directoarea ANOFM, Lorenzo Nava, Manager proiect EU4Youth, Membrii Grupului Național de Coordonare, Alexandru Coica, Artiom Gusan, Igor Ciurea din cadrul Centrului de Informare și Resurse PRO BONO și alții.

    În prima parte a întâlnirii au fost discutate rezultatele obținute și recomandările oferite de către Grupul de reflecție în cadrul Laboratoarelor de dialog, care au fost desfășurate recent: 29septembrie, 6 octombrie și 13 octombrie 2023.

    În partea a doua a fost prezentat și analizat proiectul Foii de parcurs pentru inițiativele de tip Garanția de Tineret, care vor fi implementate în mun. Chișinău care vizează în mod specific comunitățile de tineri NEET și  persoanele de etnie romă. Totodată, au fost analizate aspectele ce țin de dezvoltarea culturii antreprenoriale în școli, îmbunătățirea vizibilității și accesibilității serviciilor ANOFM de orientare în carieră pentru tineri și implicarea antreprenorilor în formarea tinerilor.

    Programul EU4Youth faza III 2022-2025 „Ocuparea și Antreprenoriatul în rândul Tinerilor” a fost organizat de Agenția Centrală de Management al Proiectelor în țările Parteneriatului Estic care vine să sprijine dezvoltarea capitalului uman și să pună în aplicare politicile active pe piața muncii din Republica Moldova.