ANOFM a participat la evenimentul de lansare a monografiei „Dezvoltarea politicilor pe piața muncii din Republica Moldova”

La data de 21 septembrie, dna Raisa Dogaru, directoare ANOFM a participat la masa rotundă cu genericul „Piața Muncii din Republica Moldova: Constrângeri, Controverse și Oportunități”, în cadrul căreia a avut loc lansarea monografiei „Dezvoltarea politicilor pe piața muncii din Republica Moldova“, o resursă semnificativă pentru înțelegerea și analiza pieței muncii din Republica Moldova. Această monografie este rezultatul unui efort exhaustiv de cercetare și analiză, oferind o privire profundă asupra aspectelor cheie care modelează piața muncii.

Prezentă la eveniment, Victoria COCIUG, Prorector pentru cercetare și parteneriate, dr., conf. univ. a adresat felicitări autorilor accentuând importanța și calitatea unor astfel de studii.

Evenimentul a reunit experți în domeniu, academicieni și practicieni, printre care  Ana GHERGANOV, şef al Direcției politici ocupaționale, Ministerul Muncii și Protecției Sociale; Sergiu SAINCIUC, Vicepreşedinte al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor; Vladislav CAMINSCHI, Director Execuiv al Confederaţiei Naţionale a Patronatului din Moldova, Constantin MATEI, doctor habilitat, profesor universitar, Laureatul Premiului de Stat, fondatorul Școlii de Geografie Umană în Republica Moldova.

Monografia „Dezvoltarea politicilor pe piața muncii din Republica Moldova” / Alic Bîrcă (coord.), Dorin Vaculovschi, Valeriu Sainsus, Cezara Abramihin, Oxana Barbăneagră, Oleg Verejan poate fi consultată în Biblioteca Științifică a ASEM.

Activitatea a fost organizată în cadrul Proiectului de cercetare și inovare „Dezvoltarea politicilor pe piața muncii în vederea sporirii ocupării forței de muncă”, finanțat din bugetul de stat în conformitate cu Programul de Stat 2020-2023.