Istorie de succes:  Încă un loc de muncă în mediul rural  

SRL „HOME BUSSINES” din satul Țarigrad, raionul Drochia a beneficiat de subvenție pentru realizarea visului său, dezvoltarea afacerii în domeniul creării vestimentației în stil popular.

Ludmila, administratoarea SRL „HOME BUSSINES”, este o doamnă curajoasă, care se uită ferm în ochii provocărilor și tinde spre realizarea visului său de a dezvolta o afacere de succes. A apelat la specialiștii Direcției pentru ocuparea forței de muncă Drochia, unde a fost ghidată pentru a aplica la măsura de ocupare a forței de muncă privind susținerea proiectelor de inițiative locale (art. 40 din Legea nr. 105 cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj) și a fost identificată persoana potrivită, înregistrată cu statut de șomer, pentru a fi angajată la locul de muncă nou creat în sectorul rural.

Măsura activă de susţinere a proiectelor de iniţiative locale prin acordarea subvenţiilor contribuie la crearea locurilor de muncă în sectorul rural, sprijină economia locală, contribuie la dezvoltarea comunităților rurale.

Subvenția este destinată exclusiv pentru procurarea echipamentelor tehnologice, mașinilor, utilajelor, aparatelor şi instalațiilor de măsurare, control și reglare, tehnicii de calcul, mobilierului pentru dotarea spațiilor amenajate destinate activității economice pentru care s-a solicitat finanțare.

Subvenția se acordă în condițiile acoperirii de către întreprinderea beneficiară de subvenție a 35% din costul proiectului, iar cuantumul subvenției acordate nu poate depăși 65% din acesta, dar nu mai mult de 20 salarii medii lunare pe economie pentru anul precedent.