Istorie de succes – Doamna Nina și-a transformat visul în realitate

Istorie de succes – Doamna Nina și-a transformat visul în realitate

 Doamna Nina locuitoare a satului Hîrbovăț, raionul Anenii Noi s-a adresat la Direcția Ocuparea Forței de Muncă Anenii Noi în căutarea unui loc de muncă. În timpul discuției cu privire la  profesii și specificul pieței muncii, doamna a menționat că-i place mult să prepare bucate dar nu are studii în domeniu, având doar studii gimnaziale.

Beneficiara a fost informată despre serviciile și măsurile de ocupare a forței de muncă, a beneficiat de servicii de ghidare în carieră ca urmare a fost  îndreptată la cursuri de formare profesională prin instruirea la locul de muncă, meseria – bucătar. Doamna Nina s-a bucurat de această propunere care i-a dat șansa sa-și transforme visul în realitate.

 Instruirea teoretică s-a desfășurat la Școala Profesională Bubuieci timp de 1 lună iar instruirea practică a fost realizată la locul de trai la S.R.L. ”Business Catering”, unde cursanta a dat dovadă de cunoștințe și abilități practice, fantezie de a prepara bucate după rețete noi dar și aranjament.

La finele instruirii, doamna Nina a fost angajată bucătar în această entitate, unde se bucură de succes.

Îi dorim succes doamnei și o realizare frumoasă în activitatea profesională.

Pe parcursul instruirii la locul de muncă, șomerii-cursanţi beneficiază de bursă lunară neimpozabilă, în mărime de 35%  (3685,19 lei) din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent, care se acordă proporțional frecvenței la instruire.

Angajatorul care asigură instruirea la locul de muncă a șomerului – cursant, la solicitarea depusă în formă scrisă la STOFM, beneficiază pe toată durata instruirii de o subvenție egală cu 30% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent.

Pentru mai multe informații despre măsura activă Instruirea la locul de muncă, telefonează la Centrul de apel al ANOFM 0 8000 1000 (apel gratuit) sau adresează-te la cea mai apropiată subdiviziune a ANOFM, adresele le găsești aici: https://anofm.md/ro/subdiviziuni