Istorie de succes: Grație stagiului profesional, patru șomeri au obținut un loc de muncă în Ștefan Vodă

Pentru a-și îmbunătăți cunoștințele în practică, cu suportul subdiviziunii teritoriale pentru ocuparea forței de muncă din Ștefan Vodă au fost încadrați la stagiu profesional patru șomeri-absolvenți a diferitor profesii:  frizeri, coafor și mecanic auto.

Pe parcursul desfășurării stagiului profesional, șomerii-stagiari au dat dovadă de cunoștințe teoretice în profesia aleasă, au acumulat o experiență bogată de la mentorii lor. Acest fapt i-a determinat să înțeleagă că și acasă pot să-și facă o carieră de succes, cu un salariu bine plătit.

După finalizarea stagiului profesional, cei 4 șomeri au fost încadrați în câmpul muncii:  Samoilenco Maxim și Tabacari Mihaela  au fost angajați în calitate de frizeri la „SRL EYES VALENSIS”, Rotari Natalia angajată ca coafor la „SRL BEAUTY ART STUDI” și Ciumac Cătălin angajat în profesia de mecanic auto la „SRL AUTOINVENT-AMG”.

Le dorim succese tinerilor specialiști și sperăm că serviciile acordate de specialiștii subdiviziunii Ștefan Vodă îi va ajuta pe viitor la deschiderea unei mici afaceri în domeniu.

Stagiul profesional se organizează cu o durată de până la 4 luni pentru șomerii fără vechime în muncă în profesia deținută, șomerii care nu au activat în profesia deținută în ultimii doi ani premergători datei înregistrării cu statut de șomer, în scopul dobândirii abilităților practice, în baza contractului încheiat între angajator, șomer și Agenția Națională.

Pe parcursul desfășurării stagiului profesional, șomerul-stagiar poate beneficia de bursă lunară neimpozabilă, în cuantum de 35% (3685,19 lei) din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent, care se acordă proporțional frecvenței la programul de stagiu profesional.

Angajatorii participanți în măsura de stagiu profesional beneficiază pe toată durata stagiului de o subvenție lunară egală cu 30% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent, pentru fiecare șomer-stagiar.

Pentru mai multe informații despre măsura activă Stagiul profesional, telefonează la Centrul de apel al ANOFM 0 8000 1000 (apel gratuit) sau adresează-te la cea mai apropiată subdiviziune a ANOFM, adresele le găsești aici: https://anofm.md/ro/subdiviziuni