Istorie de succes: Dizabilitatea nu e o sentință

Cernei Elena, în vârstă 47 ani, locuitoarea satului Găuzeni, r-nul Șoldănești este o persoană cu dizabilitate. Doamna Elena deține o experiența bogată de mobilizare a oamenilor din s. Găuzeni și a dorit întotdeauna să-și manifeste mai vast calitățile și aptitudinile profesionale. Din acest motiv s-a adresat la Secția pentru ocuparea forței de muncă Șoldănești cu scopul de a-și găsi un loc de muncă în raion.

Specialiștii secției i-au propus locul de muncă în calitate de maistru la amenajarea localităților, în cadrul SA ,,Salubritate Șoldănești”.

Dat fiind faptul că locul de muncă se află într-o altă localitate decît cea unde locuiește efectiv, doamna Elena a beneficiat de îndemnizația unică de încadrare egală cu un salariu mediu lunar pe economie pentru anul precedent (10529 lei).

Astfel, și angajatorul a beneficiat de subvenționarea locului de muncă pentru angajarea persoanei care necesită suport suplimentar pe piaţa muncii. 

Agenții economici care angajează persoane ce necesită suport suplimentar pe piaţa muncii  pot beneficia de subvenţii lunare în sumă egală cu 80% din cuantumul salariul de bază, conform contractului individual de muncă, al angajatorului, dar nu mai mult de 50% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent, pe un termen de 6 luni pentru fiecare șomer angajat, în cazul în care vor angaja, pe o perioadă nedeterminată sau determinată, cu o durată de cel puţin 12 luni şomeri, direcţionaţi de către subdiviziune teritorială pentru ocuparea forței de muncă.

Cernei Elena are acum un loc de muncă permanent și s-a regăsit în ceea ce face: „Provocările reprezintă noi experiențe care iți aduc folos”

Pentru mai multe informații despre măsurile active de ocupare a forței de muncă telefonează la  Centrul de apel al ANOFM 0 8000 1000 (apel gratuit) sau adresează-te la cea mai apropiată subdiviziune a ANOFM, adresele le găsești aici: https://anofm.md/ro/subdiviziuni