Experiențe și bunele practici din Finlanda în domeniul digitalizării serviciilor publice

Astăzi, reprezentanții ANOFM au participat la webinar-ul în format online, platforma webex: „Servicii publice digitale în Finlanda”, organizat de către Agenția de Guvernare Electronică în cooperare cu Ambasada Finlandei.

Evenimentul a avut ca scop schimbul de experiențe și bunele practici din Finlanda în domeniul digitalizării serviciilor publice la baza căruia stau mai multe elemente de inteligență artificială.

Reprezentanții instituțiilor publice din Finlanda, responsabili de programul Aurora AI, platforma Suomi.fi au efectuat o prezentare a modalității de accesare a serviciilor publice digitale din Finlanda.

Programul guvernamental Aurora AI a demarat în 2022, și se referă la Programul Național al Finlandei pentru prestarea serviciilor digitale la baza căruia stau mai multe elemente de inteligență artificială. Cunoscuta platformă finlandeză Suomi.fi oferă cetățenilor servicii electronice personalizate la timpul potrivit, în diverse situații și evenimente de viață. Platforma reduce necesitatea cetățeanului de a fi purtat prin mai multe instituții prestatoare de servicii și promovează o pondere echilibrată între cost și beneficiu în procesul de prestare a serviciilor în format electronic.