Istorie de succes: Mihai: „Am reușit să însușesc o meserie în care mă regăsesc”

Integrarea socio-profesională a persoanelor din  categoria șomeri care necesită suport suplimentar pe piața muncii, reprezintă o preocupare continuă a Secției pentru ocuparea forței de muncă Dubăsari, care oferă asistență, sprijin la dezvoltarea cunoștințelor și abilităților profesionale ce duc la creșterea șanselor de angajare în cîmpul muncii prin prisma prevenirii tuturor formelor de discriminare.

Este istoria lui Chirilov Mihai, un tînăr ambițios cu o aprigă dorință de a se afirma ca persoana responsabilă și încrezută în propriile forțe, originar din satul Ustia, raionul Dubăsari, care la ai lui 28 ani a trecut print-o experiență de viață neplăcută, dar a reușit totuși să-și atingă scopurile propuse. 

În vara anului 2022, Mihai a fost înregistrat cu statut de șomer la subdiviziunea  Dubăsari, la acel moment avea urmate cursuri de electro-sudor cu sudare manuală, în urma consultațiilor a fost ghidat de specialiștii subdiviziunii de a-i dezvolta noi abilități și pentru a-i mării șansele de angajare, fiind îndreptat la cursuri de perfecționare meseria electrogazosudor.

După absolvirea cu brio a cursului de formare profesională și din dorința imensă de  a avea un loc de muncă bine plătit și cu perspectivă de creștere în grad a fost îndreptat la lucru în mun. Chișinău, avînd șanse mult mai înalte de a se agnaja. În urma susținerii a interviului  Mihai a fost acceptat de a fi angajat în calitate de electrogazosudor la un agent economic din mun. Chișinău, beneficiind și de măsura de Stimularea mobilității forței de muncă.

Astăzi, tînărul afirmă că sprijinul oferit în cadrul SOFM Dubăsari i-a schimbat vectorul vieții: „Am reușit să obțin o meserie în care mă regăsesc, am un loc de muncă, o sursă stabilă de venit și am cunoscut oameni care m-au ajutat să-mi restabilesc încrederea în sine” susține Mihai.

Pentru mai multe informații despre măsurile active de ocupare a forței de muncă telefonează la  Centrul de apel al ANOFM 0 8000 1000 (apel gratuit) sau adresează-te la cea mai apropiată subdiviziune a ANOFM, adresele le găsești aici: https://anofm.md/ro/subdiviziuni