ANOFM și Copil Comunitate Familie Moldova într-un nou parteneriat

    Astăzi, 28 februarie  Agenția Națională pentru Ocuparea și Copil Comunitate Familie Moldova a semnat un acord de colaborare, prin care ne propunem să sporim posibilitățile de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în special femeile atât refugiate cât și din comunitățile gazdă, prin integrarea și creșterea capacității de angajare.

     Eveniment are loc în cadrul Proiectului ”Protejarea familiilor - Sprijinirea emancipării femeilor și a bunăstării copiilor în Moldova” susținut financiar de Women’s Peace&Humanitarian Fund și UN Women Moldova. În acest sens Proiectul vizează femeile din comunitatea locală din 10 raioane ale țării: Chișinău, Criuleni, Nisporeni, Aneni, Strășeni, Ialoveni, Dondușeni, Glodeni, Edineți, Briceni.

    În total, 1050 de femei și fete, atât refugiate, cât și cele din comunitatea locală, vor beneficia în cadrul proiectului de activități de instruire/training; oportunități de angajare și de dezvoltare a unor activități economice, generatoare de profit; servicii psihosociale, inclusiv cu privire la cazurile de violență în bază de gen.

    Parteneriatul cu CCF Moldova este un pas important în îndeplinirea misiunii noastre de a sprijini comunitățile vulnerabile din Republica Moldova.