ANOFM participă la cursul de instruire privind evaluarea impactului politicilor active pe piața muncii

În perioada 27 si 28 octombrie 2022, colaboratorii Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) participă la instruirea cu tematica „Evaluarea Impactului Măsurilor Active pe piaţa muncii din Republica Moldova” organizat de Fundaţia Europeană pentru Instruire (European Training Foundation - ETF). 

Cursul este susţinut de Dr. Martina Lubyova, expert din Republica Slovacia și va aborda o serie de subiecte privind definirea, metodologia de evaluare a impactului, eliminarea efectelor factorilor externi şi care sunt tipurile de date necesare pentru evaluarea impactului.

Totodată, va fi prezentat şi exemplul practic de evaluare a impactului programului de reconversie profesională în Republica Slovacia.

Informăm, că „Evaluarea impactului măsurilor de ocupare a forței de muncă” se regăsește în Legea nr. 105/2018 cu privire la promovarea ocupării forţei de muncă și asigurarea de șomaj şi urmează a fi evaluat impactul măsurilor de ocupare a forței de muncă, conform metodologiei aprobate de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale.