Istorie de succes: Lipsa experienței nu mai este un impediment atunci când cauți un loc de muncă

Istorie de succes: Lipsa experienței nu mai este un impediment atunci când cauți un loc de muncă

Lipsa locului de muncă a făcut-o pe Natalia Babei, locuitoarea s. Grigorăuca, să se adreseze la Direcția ocuparea forței de muncă Sângerei.

Natalia a fost informată despre serviciile și măsurile de ocupare oferite persoanelor în căutarea unui loc de muncă.

Având absolvite doar studii gimnaziale, Nataliei i s-a propus să urmeze cursuri de calificare profesională la specialitatea de bucătar.

După absolvire, din cauza lipsei experienței de muncă, Natalia a întâmpinat obstacole la angajare, de aceea a solicitat un stagiu profesional, pe care l-a finisat cu succes, fiind angajată la SRL „Apetisant –Expres”. Acum are un loc de muncă și o experiență practică care o ajută să dobândească încrederea în sine.

Persoanele care nu au experiență profesională se pot adresa la subdiviziunile Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) pentru a beneficia de stagiu profesional, cu o durată de până la 4 luni, în scopul dobîndirii abilităților practice.

Stagiul profesional se realizează în cadrul unităților de drept public sau privat, сare au informat subdiviziunile teritoriale despre disponibilitatea de participare în măsura de stagiu profesional.

Șomerul antrenat în măsura respectivă beneficiază de:

  • bursă lunară neimpozabilă, în cuantum de 15% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent
  • compensarea cheltuielilor de cazare, în proporţie de 20% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent
  • acoperirea cheltuielilor de transport, în cazul direcționării șomerului la cursuri de formare profesională în altă localitate decât cea în care își are domiciliul.

Pentru mai multe informații contactează subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă https://anofm.md/ro/subdiviziuni

Program de muncă al STOFM: luni – vineri, orele 08:00 – 16:30 (pauză 12:00 – 12:30).

Centrul de apel al ANOFM: 0 8000 1000 (apel gratuit din RM)

                                            (+37322) 838 414 (apel cu tarif normal din străinătate)