Istorie de succes: Grație stagiului profesional oferit de ANOFM, Cristina a reușit să se angajeze în profesia deținută

Având studii colegiale la profesia de bucătar, Cristina Eșan, o tânără de 33 ani din or. Rezina, a apelat la subdiviziunea teritorială pentru ocupare din Rezina pentru găsirea unui loc de muncă în domeniu.

Specialiștii de la subdiviziunea teritorială din Rezina au ghidat-o și au informat-o despre măsurile active destinate persoanelor în căutarea unui loc de muncă. I-au propus să participe la măsura de stagiu profesional pentru obținerea experienței necesare în profesia deținută și facilitarea angajării ulterioare.

Timp de o lună, Cristina a desfășurat stagiul la BMG-BUJOREAN SRL din or. Rezina, pentru profesia de bucătar. Grație experienței obținute, Cristina a putut să-și consolideze capacitățile și cunoștințele obținute, fiind ghidată de către angajator și ulterior angajată în calitate de bucătar.

Persoanele care nu au experiență profesională se pot adresa la subdiviziunile Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) pentru a beneficia de stagiu profesional.

Șomerii fără vechime în muncă în profesia deținută, direcționați de către subdiviziunea teritorială, pot beneficia de un stagiu profesional cu o durată de până la 4 luni, în scopul dobândirii abilităților practice.

Stagiul profesional se realizează în cadrul unităților de drept public sau privat, сare au informat subdiviziunile teritoriale despre disponibilitatea de participare în măsura de stagiu profesional.

Șomerul antrenat în măsura respectivă beneficiază de:

• bursă lunară neimpozabilă în cuantum de 15% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent

• compensarea cheltuielilor de cazare în proporție de 20% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent

• acoperirea cheltuielilor de transport, în cazul direcționării șomerului la cursuri de formare profesională în altă localitate decât cea în care își are domiciliul.

Pentru mai multe informații despre cum poți beneficia de un stagiu profesional, contactează subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă https://anofm.md/ro/subdiviziuni.

Program de muncă al STOFM: luni – vineri, orele 08:00-16:30 (pauză 12:00 – 12:30).

Centrul de apel al ANOFM: 0 8000 1000 (apel gratuit din RM); (+37322) 838 414 (apel cu tarif normal din străinătate).