„Piața muncii din Republica Moldova și Uniunea Europeană: convergențe și divergențe”, subiect discutat în cadrul unei mese rotunde organizată de ASEM

La data de 28 octombrie 2021, reprezentanții Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) au participat la masa rotundă, în format online, cu genericul „Piața muncii din Republica Moldova și Uniunea Europeană: convergențe și divergențe”, eveniment organizat de Academia de Studii Economice (ASEM).

Coordonatorul proiectului de cercetare, Alic Bîrcă, prof. univ., dr. hab., ASEM, a prezentat situația pieței muncii din UE: „Calea de parcurs” pentru Republica Moldova.

Speakerii evenimentului, Dorin Vaculovschi, șef departament ,,Resurse umane, Afaceri publice și Comunicare”, dr., conf.univ., ASEM,  a prezentat subiectil ,, Realități și probleme privind piața muncii din Republica Moldova”, iar Valeriu Sainsus,  dr., conf.univ., ASEM s-a expus la tema ,,Impactul tendințelor demografice asupra pieței muncii. Oxana Barbăneagră  dr., conf.univ., ASEM a vorbit despre ,, Impactul migrației internaționale asupra pieței muncii din Republica Moldova”.

Acest eveniment este organizat  în contextul derulării Proiectului de cercetare și inovare  „Dezvoltarea politicilor pe piața muncii în vederea sporirii ocupării forței de muncă”,  în cadrul Programului de Stat 2020-2023.

Amintim că în anul 2017, ANOFM și ASEM au semnat un acord de colaborare care vizează schimbul de experienţă în domeniul activităților legate de politicile de ocupare a forței de muncă și a managementului resurselor umane, organizarea și desfășurarea stagiilor de practică a studenților și masteranzilor în cadrul structurilor ANOFM.