Prestarea serviciilor de ghidare în carieră prin intermediul platformei Cognitrom Career Planner

Agenția Națională pentru Ocupare Forței de Muncă, prin intermediul subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă a prestat pe parcursul a 6 luni ale anului 2021 servicii de ghidare în carieră prin intermediul platformei Cognitrom Career Planner (platforma CCP) pentru 963 persoane, dintre care 64,5% au fost femei, iar 35,5% au fost bărbați.

Cei mai mulți beneficiari au fost persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate cu statut de șomer, care au dorit să își testeze abilitățile în scopul identificării profesiei potrivite.

Conform vârstei, cei mai mulți beneficiari ai platformei au fost persoane tinere, cu vârsta 16-34 ani (78,3%). 2,6% din total beneficiari au fost persoane cu dizabilități.

Persoanele care își doresc un loc de muncă, dar nu știu în ce domeniu s-ar regăsi, sunt invitați la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă (adresele subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă le puteți găsi aici www.anofm.md/ro/subdiviziuni) pentru a beneficia de servicii de ghidare în carieră prin intermediul platformei CCP și de a găsi locul de muncă potrivit.

Menționăm că subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă au fost dotate cu platforma CCP cu suportul Centrului pentru Educație Antreprenorială Și Asistență în Afaceri, cu sprijinul financiar din partea Agenției Austriece pentru Dezvoltare, în cadrul proiectului „Reconceptualizarea Orientării Profesionale și Consilierii în Carieră.”