Locuri de munca vacante la situatia din 30.09.2008

Conform bazei de date a sistemului informaţional al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Munca la situaţia din 30.09.08 erau în evidenţă 16 731 locuri de munca vacante, din care circa 75 la sută  pentru muncitori, iar 25 la sută pentru specialişti.


 


Preponderent, locurile vacante sunt destinate populaţiei din mediul urban. În aspect teritorial cele mai multe locuri vacante sunt în evidenţă în mun. Chişinău şi Bălţi, raionul Orhei, UTA Găgăuzia şi raioanele Ungheni şi Sîngerei.


 


Se constată o discrepanţă considerabilă dintre cererea şi oferta forţei de munca în următoarele ramuri ale economiei naţionale: agricultură, industria prelucrătoare, învăţământ, construcţie, transport şi comunicaţii, etc.


Din totalul locurilor de munca vacante 55 la sută erau propuse cu un salariu de pînă la 1500 lei.


Totodată în perioada 01.01.08 - 30.09.08 cu aportul agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de munca au fost ocupate  15 384 locuri vacante.


 


Oferta locurilor de munca este diversă şi persoanele interesate să ocupe un loc de munca se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea locurile de munca sau pot accesa Portalul Guvernamental al pieţei muncii: www.jobmarket.gov.md, unde sunt postate locurile vacante pe fiecare raion, municipiu, UTAG şi indicate persoanele de contact cărora le pot solicita informaţii suplimentare.