Lansarea Centrului de informare în domeniul migraţiei

Vineri, 14 noiembrie curent, la Canul în cadrul Agenţiei teritoriale pentu ocuparea forţei de munca fost lansat Centrul de informare în domeniul migraţiei în Republica Moldova.
Lansarea acestui Centru este rezultatul activităţii desfăşurate de Ministerul Economiei şi Comerţului, Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Munca în parteneriat cu Organizaţia Internaţională a Muncii şi  Centrul Internaţional pentru Dezvoltarea Politicilor Migraţionale.
În cuvîntul de descidere dnul Sergiu Sainciuc, viceminisru al economiei şi comerţului, a menţionat că lansarea acestui centru este una din măsurile de protecţie a lucrătorilor migranţi, dat fiind că potenţialii migranţi vor avea acces atît la un pachet minim de informaţii referitor la migraţie, cît şi la informaţii de alternativă privind oportunităţile de angajare pe piaţa muncii din Moldova.
Jana Costachi, coordonator naţional al Programului „Migrant” al Organizaţiei Internaţionale a Muncii, a vorbit în faţa celor prezenţi despre proiectul „Eliminarea traficului de fiinţe umane din Republica Moldova şi Ucraina prin măsuri ale pieţei muncii” cu susţinerea căruia a fost deschis Centrul.
Menţionăm în acvest context, că încă două centre similare vor fi descnidse în curînd în cadrul Agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de munca din mun. Bălţi şi Chişinău.
În cadul festivităţii de lansare a Centrului au participat Ion Holban, director general interimar ANOFM, Ion Ceca, vicepreşedintele raionului, Petru Popazu, viceprimarul oraşului Cahul, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, asociaţiilor obşteşti, locuitori ai or. Cahul.
Programul de lansare a Centrului a cuprins şi demonstararea filmului documnetar „Sunt din Moldova, caut de lucru”, cît şi a unui documentar promoţional despre serviciile acordate de Agenţia pentru Ocuparea forţei de Munca.